Kentsel Tarım Öğrencileri Roma Bostanındaydı

İstanbul’un kent bostanları hakkında bir atölye çalışması için İstanbul’a gelen Münih Üniversitesi’ne bağlı Rachel Carson Çevre ve Toplum Merkezi (Rachel Carson Center for Environment and Society) öğrencileri Yedikule bostanlarını koruma girişiminden tarihçi Aleksandar Shopov eşliğinde, tarihi Yedikule bostanlarını, Piyale Paşa bostanını, Küçükçekmece bostanlarını gezmişler. Bostancılar, aktivistler, akademisyenler, politikacılar ve gazetecilerle görüşmüşler.

Dün de (5 Mayıs Pazar) Roma Bostanı’nı ziyarete geldiler. Roma bostanı deneyimini dinledikten sonra Almanya, Küba ve Meksika’dan kentsel tarım örnekleri üzerine kısa sunumlar yaptılar. Münih’te bir üniversite yatakhanesinin ortak bostanı, Havana’daki devlet bostanlarındaki organik tarım üretimi ve Mexico City’nin turizm ve nüfus baskısıyla yok olmuş tarihi göl içi bostanları anlatıldı. Farklı ülkelerden bostan hikayelerdeki ortak dert, kentlerde tarım yapılabilecek alanlar bulmanın ve bu alanları inşaattan korumanın zorluğu.

Bize Küçükçekmece ve Yedikule bostanından ,roka, dereotu, maydanoz, turp ve taze soğan getirmişler. Biz de onlara baklalarımızdan ikram ettik.